Haber

Socialist Enternasyonal: “Bu Gelişme Türkiye’deki Demokratik Süreçleri Daha Fazla Tehlikeye Atıyor”

Sosyalist Enternasyonal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili olarak, “Bu gelişme Türkiye’deki demokratik süreçleri daha da tehlikeye atıyor. Bu vesileyle Yargıtay başta olmak üzere Türk yargısı, bu kararı almadan önce adalete ve hukukun üstünlüğüne bağlı olduğunu belirtiyor, yargının bağımsızlığına bağlılığını göstermeye çağırıyor, Sayın İmamoğlu ve üye partimiz CHP ile dayanışmamızı ifade ediyoruz.”

Socialist International, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağına ilişkin açıklama yaptı. İşte açıklama:

“MAHKEME KARARI ENDİŞE YARATIR”

“İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı ve muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da seçilmesinin ardından siyasi açıklamaları nedeniyle verilen mahkeme kararını Sosyalist Enternasyonal büyük endişeyle öğrendi.

Son mahkeme kararının Ekrem İmamoğlu’nun siyasi hayatını aksatacağından son derece endişeliyiz. Bu karar Ekrem İmamoğlu’nu 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası nedeniyle siyasi görevinden uzaklaştırıyor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifaya zorluyor. Bu gelişme, özellikle 2023 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı dönemde Türkiye’deki demokratik süreçleri daha da tehlikeye atmaktadır.

Bu vesileyle, başta Yargıtay olmak üzere Türk yargısını bu kararı onamadan önce adalete, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına olan bağlılığını göstermeye çağırıyoruz.

Sosyalist Enternasyonal bu bildiriyle Türk hükümetine hukukun üstünlüğünü sağlamaya ve Türkiye’de çok partili demokrasiyi korumaya da çağrıda bulunuyor.

Temyizin adil, adil ve bağımsız bir şekilde yargılanmasını beklerken, Sayın İmamoğlu ve üye partimiz CHP ile dayanışmamızı ifade ediyoruz. Dayanışma içinde, ilerleme için.”

ULUSLARARASI SOSYALİST KONGRESİ’NDE 36 BAŞKAN YARDIMCISI OLAN BAŞKANLIK ÜYELİĞİNE ÜNAL ÇEVİKÖZ SEÇİLDİ

Sosyalist Enternasyonal’in 26. Kongresi 24-26 Kasım tarihlerinde Madrid’de düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, 36 genel başkan yardımcısından oluşan Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı’na seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu