İş

İstanbul Uluslararası Gıda Buluşmaları’nda 40 ülkeden 100’ü aşkın alıcı bir araya geldi

İstanbul Sanayi Odası (ISO), Karibu işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Uluslararası Beslenme Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. ???????

İSO’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Uluslararası Beslenme Toplantıları kapsamında 40’ı aşkın ülkeden 100’ü aşkın alıcı, işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Türkiye’nin en prestijli gıda üreticileri ile dünyanın en büyük süpermarket zincirleri ve büyük gıda ithalatçılarını bir araya getiren organizasyonda, 65 yerli ve 80’in üzerinde yabancı firma ile toplam 3.500 ikili görüşme gerçekleştirildi.

Açıklamada, etkinliğin açılışındaki konuşmasına yer verilen İSO Genel Sekreteri Haktan Akın, gıda sektörünün Türk ekonomisinin önemli bir bileşeni olduğunu vurgulayarak, “65 firmamız ve yetkilileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 40’tan fazla ülkeden market zincirleri ve toptancılar da dahil olmak üzere 80’den fazla yabancı şirketin katılımıyla.” “Ülkemizde ilk kez bu ölçekte bir sektörel alım heyeti etkinliğine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 gün sürecek yoğun ikili görüşme maratonunda firmalarımızın yeni iş anlaşmalarına imza atmasını ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

Rekabet avantajı için üyelerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Gıda sektörünün iş yeri sayısı, istihdam ve yarattığı katma değer açısından Türkiye ekonomisinde ciddi bir öneme sahip olduğunu kaydeden Akın, şöyle konuştu:

“2022 yılında Türkiye’nin gıda ihracatı 29 milyar doları, ithalatı ise 24 milyar doları aştı. Rekabet gücü yüksek sanayi kuruluşlarımızı yeni pazarlar ve yeni müşterilerle buluşturacak en kritik faaliyetlerden birinin ikili iş görüşmeleri faaliyetleri olduğunu biliyoruz. tedarikçiyi alıcıyla buluşturan İstanbul Sanayi Odası olarak biz de bu dönüşümün bilincindeyiz ve üyelerimizin uluslararası pazarlarda rekabetçi konumlarını arttırmak ve ihracatlarını geliştirmek için yeni hizmetler ekleyerek sanayicilerimize destek olmaya devam ediyoruz. pazar araştırma danışmanlığı, UR-GE projeleri, sektörel ticaret ve satın alma heyetlerinin yanı sıra yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, “Sürdürülebilirlik ve mesleki gelişim odaklı birçok hizmetimizle üye firmalarımıza ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

Her şirket en az 25 görüşme gerçekleştirdi

Açıklamaya göre, şekerlemeden unlu mamullere, dondurulmuş gıdadan sağlıklı atıştırmalıklara kadar birçok üretim alanında önde gelen üretici ve alıcıların yalnızca davetle katılabileceği etkinliğe, aralarında Almanya’dan Rewe’nin de bulunduğu, alanlarındaki en büyük ithalatçılar katılıyor. , Avusturya’dan Tok Food GMBH ve ALDI, Suudi Arabistan’dan Tamimi. ve Lulu Hipermarket, Kenya’dan Maf Carrefour, Özbekistan’dan Korzinka, Bosna Hersek’ten Bingo, Portekiz’den Segana ve diğerleri katıldı.

Yemek toplantıları kapsamında her katılımcı firma en az 25 toplantı gerçekleştirdi.

akdagmadenihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu