Haber

Alarko Carrier Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 250 şirket arasında

Alarko Carrier Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 250 şirket arasında

Alarko Carrier, Turkishtime’ın gerçekleştirdiği “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında ilk 250 şirket arasında yerini aldı. 2022 yılında Ar-Ge alanına yaklaşık 30 milyon lira kaynak ayıran Şirket, sıralamada 165’inci sırada yer aldı.

 

Küreselleşen ekonominin büyük rekabet ortamı, Ar-Ge’yi hayatta kalmanın ve hayatta kalmanın omurgası haline getirdi. Ar-Ge’ye yatırım yapan ülke ve şirketlerin elde ettiği olağanüstü yüksek getiri, bir yandan da Türkiye’deki firmaları Ar-Ge yatırımlarını artırmaya ve daha verimli olmaya zorluyor. Firmaların rekabet gücüne ve kârlılığına büyük katkı sağlayan Ar-Ge yatırımlarının Türkiye’de her geçen yıl artacağını ümit ediyoruz.

 

Ar-Ge yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, “Kurulduğumuz günden bu yana iklimlendirme sektörünün lider markası olarak Türkiye’nin ihtiyaçlarına uygun yüksek teknolojili ürünler geliştiriyoruz. ve dünya pazarı. Bu yıl ciromuzun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdık. Ürünlerimizi daima iyileştirmek için Ar-Ge tesislerimizde TÜBİTAK ve üniversitelerle ortak çalışmalar ve testler yürütüyoruz. Ayrıca Carrier’dan yaptığımız teknoloji transferleriyle ürünlerimizde önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. “2024 yılında yatırımlarımızı Ar-Ge ve inovasyon odaklı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sefaatli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu