Haber

Türkiye Petrolleri ‘yatırım fırsatı’ açıkladı mı?

YouTube’da yayınlanan reklamda Arda Turan’ın görsellerine yer verildi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) “yatırım fırsatı” duyurduğu iddia edildi. Ancak reklamda yer alan görsellerin TRT Spor’da yayınlanan “Daha Fazlası” adlı programdan alındığı ortaya çıktı. TPAO zaman zaman meydana gelen bu dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyarıyor.

Teyit.org’un incelemesine göre reklamın yönlendirildiği sitede şüpheli durumlar gözlemlenebiliyor. Öncelikle URL adresinin TPAO’nun resmi internet sitesinin URL’sinden farklı olduğu görülüyor.

İkinci şüpheli durum ise Türkiye Petrolleri’nin logosuyla ilgili. Reklamın yönlendirdiği web sitesinde logo turuncu renkte görünüyor. Ama TPAO’nun logosu kırmızı.

TRT’DEN ALINMIŞTIR

Sitede Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın bu yatırımı teşvik ettiği yönünde açıklamalar yer alıyor. Ancak şirketin adı “Çalık Holding” olarak yazılıyor. Şirketin resmi internet sitesinde “Çalık Holding” ismi yer almıyor. Ancak Ahmet Çalık’ın hiçbir resmi kaynakta böyle bir yatırım tavsiyesi bulunmuyor.

Arda Turan’ın röportajı gibi YouTube’da paylaşılan görsellerin, TRT Spor kanalındaki Daha Fazla adlı programdaki görsellerle birebir aynı olduğu belirlendi.

Ayrıca Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi halka açık bir şirket değildir. Bu nedenle rastgele bir hisse satışı söz konusu değildir. Şirketin hisse satışı olmadığına ilişkin basın açıklamasına Türkiye Petrolleri’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

(HABER MERKEZİ)

orta-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu