Haber

RTÜK spor programlarına özel çalışmalar yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin’i ziyaret etti.

TFF Başkanı ve beraberindeki heyet, RTÜK Başkanı Şahin’i ziyaret etti. ziyarette spor programlar hakkında fikir alışverişinde bulunulur. RTÜK, yayınların etkisiyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için spor programlarıyla ilgili özel bir çalışma yapılmasına karar verdi.

Maç sonrası yayınlar dikkatli yapılmalı

RTÜK Lideri Şahin, sporda yaşanan şiddet olayları ve medyadaki yansımalarının titizlikle takip edildiğini söyledi. Spor yorumcularının bilerek veya bilmeyerek toplumu yanıltabileceğine dikkat çeken Şahin, özellikle maç sonrası yayınlarda yapılan yorumların dikkatli yapılması gerektiğini söyledi.

Reyting amaçlı yayınlardan kaçınılmalıdır.

TFF heyeti ise spor programlarındaki haksız eleştirilere ve yanlış yorumlamalara vurgu yaptı.

Türkiye’de sağlıklı bir spor kültürü oluşması için çaba sarf ettiklerini belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kadro veya hakemlerle ilgili asılsız tartışmaların toplumsal barışı zedelediğine dikkat çekti.

Belli bir düzeyde olması gereken spor programlarında iftira ve dedikodu ile yapılan haksız yorumların önemli bir sorun olduğunu belirten Büyükekşi, reyting amaçlı toplumda gerginlik yaratan yayınlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. – ANKARA

haberodemis.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu