Haber

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Gazze’deki insani krizi derin acıyla izlediklerini belirtti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Japarov, Gazze’de yaşanan insani krizi derin acıyla izlediklerini belirterek, “Taraflara derhal ateşkese ve müzakere sürecini derhal başlatmaya çağırıyoruz.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Dzhoparov, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (ECO) 16. Liderler Zirvesi’nde konuştu.

Ortadoğu’daki duruma dikkat çeken Caparov, Gazze’deki insani krizi derin acıyla izlediklerini belirterek, taraflara derhal ateşkes ve müzakere sürecini derhal başlatma çağrısında bulundu.

Afganistan halkına insani yardım sağlanmasına yönelik faaliyetlerin sürdürülmesinin önemine işaret eden Caparov, bölgesel entegrasyonun Afgan ekonomisine katkı sağlayacak ekonomik ve insani projelerle desteklenmesinin önemine değindi.

Caparov, kardeş ülke Türkmenistan’da bu formatta düzenlenen bir önceki toplantının üzerinden neredeyse iki yıl geçtiğini, bu süre zarfında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeleri doğrudan etkileyen önemli jeopolitik değişimlere tanık olduklarının altını çizdi.

Bu zirvenin karşılıklı yarar sağlayan bölgesel işbirliği fırsatlarını tartışma fırsatı sunduğunu belirten Sadır Caparov, Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün günümüz koşullarında gerçekten etkili bir entegrasyon aracı olma konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Caparov, EİT’nin bu formattaki işbirliğini geliştirebilmesi için ticaret, ulaştırma ve lojistik, enerji güvenliği, bilgi ve bağlantı teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

haberakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu