Haber

Hüseyin Eroğlu: “Kazanma alışkanlığını devam ettirmeliyiz”

Samsunspor Teknik Yöneticisi Hüseyin Eroğlu, son oynadıkları 3 maçı gol yemeden kazandıklarını ve kazanma alışkanlığını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’de kötü bir başlangıç yaptığı sezonda toparlanmaya başladı. Kırmızı-beyazlı ekip, son oynadığı 3 maçı da gol yemeden kazandı. Karadeniz temsilcisi, bu süreçte ligde Pendikspor’u 2-0, Göztepe’yi 1-0 ile geçerken, kupada da Adanaspor’u 4-0 mağlup ederek bir üst cinse ismini yazdırdı. Teknik Yönetici Hüseyin Eroğlu, kadro halinde bir hava yakaladıklarını ve şampiyonluğa giden süreçte kazanma alışkanlığını devam ettirmek istediklerini söz etti.

“Kazanma alışkanlığını önümüzdeki maçlara yaymamız gerekiyor”

Son 3 maçı gol yemeden kazandıklarının altını çizen Hüseyin Eroğlu, “Kazanma alışkanlığımızı istikrarlı bir biçimde devam ettirmek istiyoruz. 3 maçtır gol yemedik, onun da bizim açımızdan kıymetli bir artı olduğunu düşünüyorum. Bizim kazanma alışkanlığını önümüzdeki süreçlere de yaymamız gerekiyor. Kazanma alışkanlığını edinmek, bunun ismine çalışmak, moral ve motivasyonu üst düzeye çıkarmak, önümüzdeki süreçte bize büyük katkı sağlayacaktır. Bu manada kazanma alışkanlığını devam ettirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

“Maça nazaran formasyon değişecek”

Uzun süredir maçlara 3’lü defans dizilişi ile çıkan kırmızı-beyazlılar, son maçta 4’lü savunma kullandı. Karşılaşmalara göre saha dizilişini değiştireceğini vurgulayan Eroğlu, “Zaman vakit maçına nazaran farklı diziliş ve formasyonda alana çıkacağız. Maçın içerisinde de değişiklikler olacaktır. Son kupa maçında savunma alanında rakibi karşılamada ıstırap yaşayınca değişikliğe gittik. 4-4-2 savunma yaparken, 4-1-4-1’e döndük. Bunları hem teorik hem uygulamalı olarak oyuncularımızla çalışmıştık. Evvelki maçlara nazaran son Adanaspor maçında bilhassa birinci yarı biraz daha ön alan baskısını yapmaya çalıştık. Biraz da bekleyerek oynadık. Fakat formasyonla ilgili önümüzdeki süreçte de vakit zaman değişiklikler olacaktır. Bu da maça nazaran, kendi oyunumuza nazaran ve oyuncularımızın performansına nazaran değişecektir” diye konuştu.

Karadeniz grubu, ligde geriye kalan haftalarda sırasıyla deplasmanda Tuzlaspor, Ankara Keçiörengücü, konutunda Denizlispor, Yeni Malatyaspor, dış alanda Bodrumspor ve konutunda Adanaspor ile karşılaşıp birinci devreyi tamamlayacak. Samsunspor, şu anada kadar ligde oynadığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 20 puan toplayıp, 27 puanla başkan pozisyonda bulunan Eyüpspor’u takibini sürdürdü. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu