Haber

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger: ‘Yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen bu saldırgan gruba karşı yeterli önlem alınmadı’

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün yaptığı konuşmada yaşanan olaylarla ilgili CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, “Yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen bu saldırgan gruba karşı yeterli önlem alınmadı.”

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da yaptığı konuşmada yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Erzurum programının Valilik ve Emniyet’in bilgisi dahilinde olduğunu belirten Dülger, Yakutiye Kent Meydanı’nda yaptığı konuşmanın ardından halkın ve esnafın Cumhuriyet Caddesi’nde selamlanacağını belirterek, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aynısını yapmıştı. Kısa bir süre önce Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’ne bu konuda ihbarlar yapılmış çevrede toplanan bir grup kişinin bilgisi dahilinde bölgeye gelenlere sözlü ve fiziki taciz yaşanmaya başlandı.Polise defalarca uyarılarımıza rağmen Ekrem İmamoğlu Bey’in de içinde bulunduğu otobüs bölgeye yaklaştığında saldırılar arttı, otobüs taşlandı ve bu taşlarla çevrede insanlar yaralandı. Kameralar tarafından anbean kaydedildi, gerçek ortada” dedi.

“KORKU İKLİMİ” ifadelerini kullanan Dülger, “AKP yetkililerinin ‘yasal izin yoktu’ gibi çarpıtılmış açıklamaları tamamen geçersizdir” dedi.

“Buradaki asıl tehlike, ‘miting izinsizdir’ ibaresiyle konuyu çarpıtmak ve oradaki saldırganlığı haklı çıkarmaktır. ‘İzinsiz mitingler’ ne zamandan beri devletin kolluk kuvvetleri tarafından değil, saldırgan kalabalıklar tarafından engelleniyor? Ciddi bir devlet yetkilisi veya belediye başkanı nasıl böyle bir açıklama yapabilir.Yapılan açıklamaların suçluluk telaşından kaynaklandığını tüm kamuoyu biliyor.3 Mayıs’ta yapacağımız mitingin yeri de ertesi gün keyfi olarak değiştirildi. ve güvenlik bahanesi ileri sürüldü.Dün ilimizde güvenlik zafiyeti olduğunu gördük.Orada bulunan saldırgan kalabalığa müsamaha gösterildiği için kentte gece geç saatlere kadar terör ortamı yaratıldı.Dün ‘izinsiz toplantı’ ve Yaşadığımız benzeri olaydan dolayı değil, demokrasiye ve hukuka tahammülsüzlükle yaşandı ve Erzurum halkının büyük çoğunluğunu üzdü.14 Mayıs’ta halkımız bu saldırganlara ve destekçilerine sandıkta cevap verecektir. . Dün Cumhuriyet Caddesi’nin kesildiğini, geçişin imkansız hale getirildiğini biliyor, esnaf ziyareti nasıl yapılacak? Söylenenler bir çarpıtmadır, aslında saldırganların her tarafı kesmesine izin verilmesi durumu özetler niteliktedir. Ekrem İmamoğlu Bey’in bölgeyi terk ederek daha trajik olayların yaşanmasına engel olması, otobüsle bölgeden ayrılanlara güvenlik eşlik edilmemesi ve alanın boşaltılması için yeterli önlemin alınmaması. Bu süreçte savaşa değil seçime gittiğimizde dün Erzurum’da birinci basamak hekimliği seçimini bitirmenin ne kadar değerli olduğu çok iyi görüldü. Hukuku ve demokrasiyi yok sayan bu zihniyet, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek, iktidar milletin olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu