Haber

Bosphorus Cup Yelken Yarışı Basın Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 22.’si düzenlenecek Bosphorus Cup yelken yarışı için basın toplantısı düzenlendi.

Bu yıl 22. kez 23-24 Eylül tarihlerinde Boğaziçi’nde düzenlenecek Bosphorus Cup yelken yarışlarının tanıtımı bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya Bosphorus Cup Kurucusu Orhan Gorbon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençliği ve Spor Şube Müdürü İlker Öztürk ve sponsor firma yetkilileri katıldı. İlk açıklamayı yapan Orhan Gorbon, “21 yıldır Boğaziçi’nde gördüğünüz etkinliği düzenliyoruz. 21 yıl çok uzun bir süre. Bu yıl yine sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 22. Yıl Bugünün önemi şu; kupanın geri dönüş günüdür. “Çok özel bir kupamız var. Bardaklarımızdan biri elimizde. Aslında futbolda dünya kupası gibidir. Kazanan kupayı bize geri getirir” dedi.

Kupa son kazanan tarafından teslim edildi

Geçen yılın yarış galibi Tabiat Arıbaş, kupayı teslim ederken yaptığı konuşmada, “Çok güzel bir duygu. Ben de genç denizcilerden biriyim. Bu kupayı kazanıp geri vermek, anlatamayacağım bir duygu. Buradayım.” Kardeşlerimizden gördüğümüz noktada ekibim adına hiçbir zaman unutamayacağım bir anı oldu. Burada olduğum için çok mutluyum.” “dedi.

İlker Öztürk: “İstanbul’un tanıtımına spor yoluyla katkı sağlamak çok değerli”

İBB Gençlik ve Spor Şube Müdürü İlker Öztürk ise böyle bir organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu organizasyon Orhan Bey’in şahsında sadece İstanbul’a değil dünyaya açılan bir organizasyondur. Sadece İstanbul’a değil. Bir spor festivali ama aynı zamanda görsel bir şölen. Aynı zamanda İstanbul’un tarihi dokusunu da yansıtıyor.” Coğrafi konumunu ve Boğaziçi’ni bu spor etkinliğiyle birleştirmesi ve İstanbul’un spor yoluyla tanıtımına etki etmesi çok değerli. Elbette bu tür etkinlikleri düzenleyeceğiz. İstanbul’la ilgili her şeyle ilgileniyoruz. Etkinlik için ne talep edilirse lojistik destekten medya tahsisine kadar her konuda fayda sağlamaya çalışıyoruz. “Dünyanın çeşitli ülkelerinden denizcilerin gelip İstanbul’u tanıtması bizim için bir kazanç. Bunu sadece su sporlarına katkı olarak yorumlamıyorum, İstanbul’a kazandırılmış mükemmel bir aktivite. Hem kurumsal olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz.” ve bireysel olarak” dedi.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. – İSTANBUL

geredeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu